AquaSurveyor

Peilen en inspectie vanaf de waterkant

AquaSurveyor is de innovatieve meetboot van Eyewings. Onze innovaties maken het makkelijk en veilig om werkzaamheden op het water, zoals peilen en inspectie, vanaf de kant uit te voeren. Ons motto is 'Keep it simple and safe'

AquaSurveyor, de innovatieve peilboot

AquaSurveyor

Met de AquaSurveyor wordt peilen van waterplassen en het meten van de waterkwaliteit makkelijk. De AquaSurveyor is handzaam en erg eenvoudig te bedienen. Onder de AquaSurveyor kunnen verschillende sensoren geplaatst worden om metingen te verrichten. Veilig vanaf de kant worden de metingen uitgevoerd op de plas of watergang. De locatie van elke meting wordt centimeter nauwkeurig bepaald met behulp van RTK (Real Time Kinematic). De resultaten zijn direct te zien op het display van de controller maar worden ook opgeslagen in een csv bestand op een USB stick op de boot. De USB stick is makkelijk te verwijderen uit de boot en direct in te lezen in elk willekeurig CAD GIS systeem. Met de sonar worden bijvoorbeeld de dieptes gemeten en direct gelogd in RDNAP.  

AquaStation

Met de AquaStation module (optioneel) kan de AquaSurveyor autonoom waypoints varen. De route wordt vooraf eenvoudig geüpload en de boot vaart volledig autonoom de waypoints af. Handig voor het in- en uitpeilen van zandputten.

Het aantal waypoints is onbeperkt en makkelijk in te voeren en aan te passen. Waypoints worden handmatig of automatisch gegenereerd. De AquaStation is een Windows-applicatie die draait op een laptop met Bluetooth en USB.

Mini en Basis

De AquaSurveyor in twee varianten

Naast de bestaande AquaSurveyor Mini is er nu ook een AquaSurveyor Basis. Beide boten zijn zeer handzaam en door één persoon te dragen en te bedienen. De boten worden standaard geleverd met een RTK GPS plaatsbepaling systeem, First Person View camera en Sonar. Beide boten worden geleverd in een harde kunststofkoffer.
De AquaSurveyor Basis is net iets groter (73x52x28cm) dan de Mini (62x44x28cm).
De Basis is ten opzichte van de Mini robuuster en heeft meer voortstuwingsvermogen en drijfvermogen waardoor de boot stabieler ligt in het water op grote plassen en beter bestand is tegen golfslag. De Basis is modulair ontworpen waardoor het eenvoudig is de verschillende sensoren met elkaar uit te wisselen of sensoren toe te voegen.

AquaSurveyor in de Cloud

De nieuwste generatie AquaSurveyor werkt vanuit de Cloud. Zodra je, waar dan ook ter wereld, toegang hebt tot internet kun je de boot besturen, live meetdata zien en downloaden, live meekijken waar de boot vaart (op een plattegrond) en live meekijken met de camera voorop de boot.
Het hierboven genoemde programma "AquaStation" is nu een webapplicatie. Deze applicatie wordt continue uitgebreid met allerlei handige modules. Vanuit de webapplicatie worden diverse parameters ingesteld. Alle gemeten data kan via deze applicatie in elk gewenst formaat worden gedownload.
Uiteraard kan de boot ook met de vertrouwde afstandsbediening op de hand gevaren worden. Maar dan zonder de onduidelijke schakelaartjes voor allerlei instellingen.
Op kantoor kunnen diverse waypoint-trajecten worden ingevoerd. Aan de waterkant kan met de smartphone of tablet het juiste traject in de boot geladen worden.
De met de optionele 360° camera gemaakte foto's worden direct doorgestuurd naar de Cloud en worden daar gestitched. De foto's worden geplaatst in de uitbreidingsmodule "Slootview", een water-variatie op Streetview.
De webapplicatie "AquaStation" is continu in ontwikkeling. Regelmatig worden modules toegevoegd, eventueel speciale modules op verzoek van de klant.